Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Ηχηρή παρουσία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ με δράσεις και σεμινάρια από τη Σχολή Τουρισμού


kokkina foularia news
Για 3η συνεχή χρονιά το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε ως Χορηγός στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ, τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε από τη 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Φέτος, για 6η χρονιά, με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 παραγωγούς και 2.000 προϊόντα, χάρισε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες της οι οποίοι ξεπέρασαν τους 60.000 σε αριθμό. Η τιμώμενη περιφέρεια φέτος ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, η οποία βραβεύτηκε στα εγκαίνια για την συνεισφορά της στη διεθνή ανάδειξη της νησιώτικης γαστρονομίας.
Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είχε ενεργό ρόλο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι καθηγητές της Σχολής Τουρισμού πραγματοποίησαν σεμινάρια με θεματικές που αφορούσαν άμεσα κάθε φοιτητή, απόφοιτο ή επαγγελματία στον κλάδο του Τουρισμού. Ενδεικτικά, ο Ευάγγελος Κουτσιανόπουλος, Καθηγητής Human Resource Management μίλησε για τα μυστικά της επιτυχίας σε μια επαγγελματική συνέντευξη, η Ιωάννα Μπαλαφούτη, Καθηγήτρια Culinary Concept & Product Development παρουσίασε διάλεξη με θέμα «Πώς η Γεύση & η Πρώτη Ύλη μπορούν να μας εμπνεύσουν;» ενώ ο Χάρης Τζαννής, Καθηγητής Επικοινωνίας της Γαστρονομίας, ανέλυσε θεματική με τίτλο «Πώς μπορεί η γαστρονομία να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας;».
Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της παρουσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ ήταν το σεμινάριο μαγειρικής από τον executive chef και καθηγητή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Βησσαρίωνα Παρθένη, ο οποίος έκλεψε την παράσταση μαγειρεύοντας τραχανά με βουβαλίσιο γάλα και σουτζούκι Αδάνων.
Εν τω μεταξύ, οι άρτια εκπαιδευμένοι φοιτητές του Τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών ετοίμασαν και προσέφεραν κεράσματα φτιαγμένα από super foods: Fava flakes και Energy Balls.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχει βραβευθεί για τρεις συνεχείς χρονιές ως «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» (Best Hotel Education Provider) στα Greek Hospitality Awards 2016 και 2017 και 2018 είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου