Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Διαδικτυακή επίσκεψη του Τμήματος Γαστρονομίας σε έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Μεσογείου


ELAIOLADI NEWSΣτο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επιμορφωτικών επισκέψεων, το Τμήμα Επισιτιστικών Τεχνών της Σχολής Τουρισμού πραγματοποίησε επίσκεψη σε έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Μεσογείου με τη βοήθεια της τεχνολογίας!
Οι φοιτητές βρέθηκαν, μέσω ζωντανής μετάδοσης, στον ελαιώνα-ελαιοτριβείο "Κύκλωπας" από τα εργαστήρια του Downtown Campus όπου διεξάγεται το μάθημά τους. 
Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής σύνδεσης με το ελαιοτριβείο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Μάκρη της Αλεξανδρούπολης, η  υπεύθυνη κα Βάλια Κελίδου ξενάγησε τους φοιτητές στον ελαιώνα, μέσω της συσκευής του τηλεφώνου της, δείχνοντας τους την αρχαιότερη όλων των ελιών που ξεπερνά τα χίλια έτη ζωής. Στη συνέχεια της ζωντανής σύνδεσης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν τη γραμμή παραγωγής, αλλά και την αίθουσα τυποποίησης του ελαιόλαδου.
Παράλληλα με την ξενάγηση, οι φοιτητές έκαναν γευστική δοκιμή στα νέα προϊόντα της εταιρείας ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις για την διαδικασία παραγωγής και την ποιότητα της γεύσης.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια του τμήματος, κα Γιάννα Μπαλαφούτη, πρόκειται για έναν παραγωγό ελαιόλαδου με τον οποίο οι φοιτητές άξιζε να έρθουν σε επαφή καθώς το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τους έχει δεχτεί πλήθος βραβείων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου