Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Δυναμική παρουσία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις Philoxenia-Hotelia στη Θεσσαλονίκη

philox news
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έδωσε για ακόμη μία χρονιά δυναμικό «παρών» στις παράλληλες Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις Philoxenia – Hotelia 2018, που έλαβαν χώρα από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες τουριστικές διοργανώσεις των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με περισσότερους από 20.000 επισκέπτες από 47 χώρες, 615 εκθέτες από 22 χώρες, 4.000 επιχειρηματικά ραντεβού και περίπου 200 ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες, η Philoxenia και η Hotelia κατέγραψαν αδιαμφισβήτητα τον «παλμό» της εγχώριας και της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας.
Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετείχε ενεργά υποδεχόμενη στο περίπτερό της πληθώρα επισκεπτών, με έκδηλο ενδιαφέρον για τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών – bachelors και masters – που παρέχει σε συνεργασία με το Queen Margaret University. Επιπλέον, οι άρτια εκπαιδευμένοι φοιτητές του πρωτοποριακού πανεπιστημιακού προγράμματος BA Culinary Arts and Food Service Development (Επισιτιστικές Τέχνες και Ανάπτυξη Υπηρεσιών Εστίασης), ανέλαβαν το «κέρασμα» των επισκεπτών δίνοντας έμφαση στην προβολή τοπικών, ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων και οίνου. Την έκθεση επισκέφτηκαν και δεκάδες φοιτητές και απόφοιτοι της Σχολής Τουρισμού του Κολλεγίου, οι οποίοι περιηγήθηκαν στα περίπτερα των εκθετών, προκειμένου να συναντήσουν τους μελλοντικούς τους εργοδότες και να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις του κλάδου.
Δείτε εδώ το βίντεο με στιγμιότυπα από τη συμμετοχή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις Philoxenia – Hotelia 2018:
Ο Δρ. Βαγγέλης Κονταξάκης, Διευθυντής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, δήλωσε μετά το πέρας των εκθέσεων: «Οι Διεθνείς Εκθέσεις Philoxenia – Hotelia αποτελούν ορόσημο για τη διεθνή τουριστική βιομηχανία. Φέτος, είχαμε τη χαρά να τις φιλοξενούμε για ακόμη μία φορά στην πόλη μας και φυσικά είχαμε ηχηρή παρουσία με τη Σχολή Τουρισμού του Κολλεγίου μας. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει την πληρέστερη Σχολή Τουρισμού και προσφέρει το μεγαλύτερο εύρος πανεπιστημιακών προγραμμάτων σε σύγχρονες ειδικότητες με ζήτηση στην τουριστική αγορά εργασίας, όπως η Διοίκηση Ξενοδοχείων και μονάδων Φιλοξενίας, οι Επισιτιστικές Τέχνες και η Γαστρονομία. Η συμμετοχή μας στις δύο εκθέσεις εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης εκπαιδευτικής φιλοσοφίας μας, που θέτει στο επίκεντρο τη διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας και την άμεση επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου τους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου