Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο χορηγός στο διεθνές "Next is Now" Forum με θέμα τον Τουρισμό


proedros news
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε ως χορηγός στο Next is Now Forum με τίτλο «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές», το οποίο συνδιοργάνωσαν ο Νίκος Χατζηνικολάου και το enikonomia.gr το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton. Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Αττικής.
Προσωπικότητες της τουριστικής αγοράς από το εξωτερικό και εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων από την Ελλάδα συναντήθηκαν στην Αθήνα και ανέλυσαν τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο τουρισμός στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.
Στο πλαίσιο του Forum, ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, συμμετείχε σε session με θέμα «Σύγχρονα “εργαλεία” που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος – Χρηματοδότηση, Επενδύσεις, Τεχνολογία, Εκπαίδευση και Marketing», με συντονιστή τον Γιάννη Πολίτη. Ο κος Ροδόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν αρκούν τα εύκρατα κλίματα, χρειαζόμαστε και εύκρατα μυαλά», επισημαίνοντας ότι η εκπαίδευση παίζει καταλυτικό ρόλο στην αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος.
Η δυνατότητα της Ελλάδας να είναι μία δυναμική αγορά με τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο και ο τρόπος για να εξασφαλίσει η χώρα βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στο πλαίσιο του Forum, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε επιτακτική η ανάγκη ανάπτυξης συμπράξεων μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που μπορούν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου