Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Παρουσίαση της Τήνου ως τουριστικού προορισμού στους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

tinostourismos
Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία διάλεξη για την περίπτωση της Τήνου ως παράδειγμα Τουριστικού Μάρκετινγκ. Οι φοιτητές της Σχολής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πλήρη παρουσίαση σχετικά με τις τεχνικές και τις πρακτικές προβολής της Τήνου ως πρότυπο προορισμού που ακολουθεί εμπεριστατωμένο σχέδιο στρατηγικής.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η οποία έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Campus Αθήνας [Ακαδημίας 42], το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είχε την τιμή να φιλοξενήσει ως ομιλήτρια την Αντιδήμαρχο του νησιού, κα Αναστασία Δεληγιάννη, αλλά και τη Σύμβουλο Μάρκετινγκ, κα Μαρία Τζάννουη, η οποία ανέλαβε να παρουσιάσει τη μεθοδολογία, τη στρατηγική και την καμπάνια προβολής. Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο καθηγητής κ. Νότης Μαρτάκης με την ιδιότητα και του επικεφαλής της εταιρίας Συμβούλων του Δήμου. Η κ. Δεληγιάννη, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Αισθάνομαι περήφανη που σας παρουσιάζουμε σήμερα τον τόπο μου αλλά και τη μεθοδολογία που  και να προσελκύσουμε επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θεωρώ ότι σε συνεργασία με την ομάδα συμβούλων του Δήμου έχουμε παράξει ένα επικοινωνιακό "θαύμα" με προσδιορισμένη κατεύθυνση, στόχους, δράσεις [..] μέσω των οποίων καταφέραμε να αναδείξουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Τήνου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Τη «χειροποίητη» Τήνο των τεσσάρων εποχών, το νησί της τέχνης και του πολιτισμού που ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να τη γνωρίσει και μέσα από ένα πλήθος διαφορετικών υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού. [...] Ταυτόχρονα, χάρη στις ενέργειες του Tinos Food Paths, έχει σχηματίσει ένα ισχυρό προφίλ ως αναδυόμενος γαστρονομικός προορισμός με πρωταγωνιστές τα αγνά τοπικά προϊόντα.[...] Η Τήνος προσφέρει απλόχερα όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από έναν κορυφαίο πολιτιστικό προορισμό». Κλείνοντας την ομιλία της, η κα Δεληγιάννης προσκάλεσε τους φοιτητές να επισκεφθούν το νησί για να ζήσουν αυθεντικές εμπειρίες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους.
Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, βραβευμένη ως η «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» στα Greek Hospitality Awards 2016, 2017, 2018 και 2019, οργανώνει καθ' όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους παράλληλες διαλέξεις και εκδηλώσεις με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωση των φοιτητών για τις τελευταίες εξελίξεις και δράσεις στον κλάδο τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου